Phone: +31 50 850 90 24

Info Maurice Lacroix Horloges

Info Maurice Lacroix Exclusieve dames heren luxe horloges uit Zwitserland

De geschiedenis van Maurice Lacroix begint in 1975 als Desco von Schulthess AG, de voormalige moedermaatschappij die sinds 1961 een productielijn voor private label horloges heeft in Saignelégier, het eerste Maurice Lacroix horloge op de markt brengt in Oostenrijk.

Al gauw slaat Maurice Lacroix haar vleugels uit naar o.a. Spanje en Australië en krijgt een eigen verkooporganisatie in Duitsland en vanaf de jaren tachtig vallen ook landen als Zwitserland, Nederland en Groot Brittannië voor de charmes van het merk.

Het succes zet zich voort en het bedrijf koopt haar eigen horlogekasten fabriek in Saignelégier, een fabriek die dankzij constante investering, tegenwoordig tot een van de meest moderne faciliteiten in de horlogewereld gerekend mag worden.

Begin jaren negentig slaat Maurice Lacroix haar vleugels uit naar Azië en het Midden Oosten: in Japan, Hong Kong, Singapore, Maleisië, Thailand en Saoedi-Arabië zijn de horloges nu ook te krijgen. Al gauw volgen de Verenigde Staten waardoor Maurice Lacroix nu in bijna elk werelddeel vertegenwoordigd is.

In 2001 neemt Philippe C. Merk de toppositie bij Maurice Lacroix als CEO over. Vanaf 1 oktober van dat jaar wordt Maurice Lacroix S.A., tot dan toe een dochteronderneming van Desco von Schulthess AG, een eigen onafhankelijke identiteit. In 2003 zet Maurice Lacroix een nieuwe belangrijke stap met de introductie van de Double Rétrograde: de retrograde 24 uurs aanduiding voor een tweede tijdszone als ook het mechanisme daarvoor – helemaal in eigen huis gemaakt – zijn beide erg zeldzaam. Ook opent Maurice Lacroix in dat jaar haar eigen museum in Saignelégier, waar de gelimiteerde zeldzaamheden van haar exclusieve Masterpiece Collectie, welke al sinds 1990 bestaat, tentoongesteld worden.

Met de introductie in 2006 van het ML 106 chronograaf kaliber in de nieuwe Masterpiece Le Chronographe, presenteert Maurice Lacroix eerste eigen manufactuur (helemaal in eigen huis gemaakte) uurwerk.

Maurice Lacroix produceert in haar werkplaatsen in Saignelégier tegenwoordig jaarlijks meer dan 150.000 horloges van topkwaliteit en is te vinden bij 3.700 verkooppunten in ruim 60 landen rond de hele wereld.